Aldringsforskning med dedikation og inspiration

Professor Paolo Caserotti (SDU) og professor Else Marie Damsgaard (AU) har med engagement og dygtighed udbredt kendskabet til gerontologien og geriatrien. Og så formår begge hædersgavemodtagere at oversætte kompleks viden til praksis. For deres indsatser modtager de VELUX FONDENs hædersgaver inden for aldringsforskning.  

I anledning af VELUX FONDENs 40 års jubilæum uddeler fonden to hædersgaver til forskere inden for aldringsforskning. Else Marie Damsgaard modtager en personlig hædersgave på 50.000 kr. for sit livslange engagement inden for geriatrien, mens Paolo Caserotti modtager en personlig hædersgave på 50.000 kr. samt 125.000 kr. til forskning. 

Paolo Caserotti blev i 2019 udnævnt professor i træning og sundhed ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU og modtager hædersgaven for sit dedikerede arbejde med at skabe en positiv forandring i ældre menneskers liv. Et arbejde, der bl.a. kommer til udtryk i banebrydende forskning og en imponerende evne til at formidle til både politikere, kolleger og medier og til at tiltrække internationale bevillinger og topforskere til Danmark.  

Med mod og ildhu og et blik for sine kollegers kompetencer har Else Marie Damsgaard, klinisk professor  og ledende overlæge på Institut for Klinisk Medicin – Ældresygdomme (AUH), spillet en central rolle i at udvikle geriatrien i hele Jylland. Blandt andet ved at samle relevante faggrupper omkring patienterne og som forfatter til over 150 videnskabelige arbejder i internationale tidsskrifter. For sit inspirerende og langvarige bidrag til sit felt tildeles Else Marie Damsgaard VELUX FONDENs hædersgave.  

Centralt forskningsområde

VELUX FONDENs forperson, Lykke Ogstrup Lunde, siger om de to modtagere: 

”Aldersforskning har været centralt for VELUX FONDEN siden fondens grundlæggelse i 1981. Området trænger til stadighed til opmærksomhed i det danske forskningsmiljø. Derfor er VELUX FONDEN i særlig grad glad for at både Else Marie Damsgaard og Paolo Caserotti med forskning på højt niveau, vedholdenhed, innovation og kommunikation formår at skabe opmærksomhed omkring aldersforskningen i Danmark. Deres imponerende indsats spiller en vigtigt for rolle for aldringsforskningen - såvel i Danmark som i udlandet.”

Hædersgavemodtagere Else Marie Damsgaard og Paolo Caserotti med bestyrelsesforperson for VELUX FONDEN, Lykke Ogstrup Lunde. Foto: Thomas Frandsen/VELUX FONDEN.

Kontakt
Frank Ulmer Jørgensen
Fondsrådgiver, programchef, VELUX FONDEN
Phone: 
+ 45 29 41 81 35